Zonder UBO-registratie riskeert u sancties

Op 1 januari 2020 moeten alle begunstigden van vennootschappen geregistreerd zijn in het zogenaamde UBO-register. Dat past in de strijd tegen terrorisme en witwassen, waarbij Europa bedrijven, verenigingen en stichtingen verplicht in een register aan te geven wie de touwtjes in handen heeft.

In België moeten zowat 675.000 bedrijfsvennootschappen, maar ook vzw’s, stichtingen en burgerlijke maatschappen zich registeren in het zogenaamd UBO-register (Ultimate Beneficial Owners). Oorspronkelijk lag de deadline voor die registratie op 30 september 2019. Dat was op zich al een nieuwe deadline, want eerst moesten de bedrijven al tegen eind maart 2019 in orde zijn met hun registratie. Maar tegen eind september was nog niet eens de helft van de ondernemingen en verenigingen geregistreerd.

De overheid besloot niet meteen sancties op te leggen en de aanmeldingstermijn te verlengen tot 31 december. Op 1 januari 2020 houdt het gedoogbeleid dis definitief op. Wie dan niet orde is, riskeert sancties.

U bent trouwen maar beter zorgvuldig bij die registratie. Wie gegevens achterhoudt, riskeert een boete tussen 250 en 50.000 euro.

Powered by BetterDocs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *